Selecteer een pagina

Samenwerking & duurzaamheid

Wij werken samen met leveranciers, samen met mensen die ons aanvullen en die dezelfde passie voelen om een mooi en eerlijk product neer te zetten. Wij voeren dit zo goed mogelijk door.

Wij stellen u graag voor aan enkele van deze leveranciers en partners waarmee we samenwerken.

Duurzame en eerlijke producten

Duurzame producten in de ruimste zin van het woord zijn belangrijk voor ons. Duurzaam is een veel gebruikte term, wij leggen uit wat dat voor ons betekent.

Duurzaam betekent in de allereerste plaats, koken met de seizoenen. Producten die veelal uit Nederland komen, die hier verbouwt worden en dus maar een kleine weg hoeven af te leggen naar het bord. Duurzaamheid betekent voor ons ook duurzaam vlees, koeien en varkens die uit onze eigen omgeving komen, die eten krijgen uit Nederland, die een goed leven hebben en dat allemaal voor een eerlijke prijs. Biologisch betekent niet per definitie duurzaam, wij kiezen elke keer opnieuw.

Duurzame vis: in de huidige tijd waarin wij leven betekent duurzame vis en vangst ook soms kweekvis uit Nederland en heel belangrijk ook vis die net als de groente bij het seizoen horen, volgroeid zijn en zich hebben kunnen voortplanten.

Duurzaamheid betekent voor ons ook restverwerking. Wij proberen zo min mogelijk weg te gooien, we verwerken dit eten tot nieuwe snacks, we proberen nieuwe gerechten uit en ga zo maar door.

Duurzaam betekent nadenken over wat je doet en hoe je dat doet en dat doen wij graag samen.

Eerlijke prijs

Duurzaamheid gaat hand in hand met een eerlijke prijs. Wij willen graag een eerlijke prijs betalen voor de producten die wij gebruiken. Dit is nodig om duurzaam te blijven produceren en dit verder uit te breiden. Wij werken veel met groente en fruit. Vlees en vis gebruiken we als element van een gerecht, niet meer als hoofd ingrediënt. De smaak is belangrijk, niet de hoeveelheid.

Een eerlijke prijs ontvangen en betalen is ons streven; niet alleen voor onze leveranciers, ook voor onze werknemers.

Slagerij VET

Al 60 jaar is slagerij Vet een ambachtelijke Slagerij in het stadshart van Amsterdam. Slagerij Vet kiest bewust voor een ambachtelijke manier van het verwerken van zijn producten. De slagerij heeft onderscheidende producten zoals Tante Door Kip, Beemsterlant’s Varken en eigen Rundvlees. Slagerij Vet kiest ervoor een zo groot mogelijk deel van de productie in eigen beheer te houden.

Buitengewone varkens

Buitengewone Varkens laat varkens in akkers, bossen en weilanden wroeten, scharrelen en luieren. Een verwend leven zoals de varkens verdienen. Eigenaren Stan Gloudemans en Josse Haarhuis hebben verspreid over Nederland, altijd zichtbaar voor iedereen, bijna 10 locaties in gebruik met toegewijde verzorgers. Die geven de in kleine familiegroepen levende varkens voer dat uitsluitend gemaakt is van reststromen uit voedingsmiddelen. De varkens wroeten ook een gedeelte van hun voer zelf bij elkaar.

Bakkerij MAMA

Brood is de basis van ons eten en er gaat niets boven een knisperend vers brood. Onder de naam MAMA bakt Karel Goudsblom broden van ecologische tarwe, spelt en rogge zonder toevoegingen. Naast brood heeft MAMA ook een Patisserie afdeling waar wij graag mee samenwerken. MAMA is een multidisciplinair bedrijf waar ambacht, voeding en beeldende kunst centraal staan. MAMA – concept of life.

Buro Curious

Buro Curious is gespecialiseerd in het creëren van omstandigheden om beleving op te wekken. Zij maken gebruik van verschillende kunstuitingen. Zij zijn specialist in het scheppen van omstandigheden waarbij de bezoeker uitgedaagd wordt om tot actie te komen en daarmee een beleving op te doen. Denk bijvoorbeeld aan een event, belevingsmarketing of een innovatievraagstuk.

Zij onderscheiden in ontwerp vier vormen van belevingsconcepten: belevingsact, belevingsinterventie, totaalbeleving en belevingstool.